Regele Shaman – cel mai bun anime

Probabil mulți dintre voi vor râde legat de chestia asta, dar cu toate ca am 18 ani încă ma mai uit la un desen animat și acela e Regele Shaman, un anime din anul 2001 dacă nu mă inșel. Deci prima dată am dat de desenul ăsta când aveam vreo 8 ani și pe vremea aceea îș dădea pe Jetix dar atunci nu am apucat să îl văd pe tot, îl văzusem doar pe bucățele iar povestea nu avea sens. Ca mai apoi 10 ani mai târziu să îmi aduc aminte de el din nou iar de data această să îl dau gata super rapid.

Anime-ul îl prezintă pe Yoh Asakura descentul unei familii de șamani al cărui destin este să ducă onorea familiei mai departe și să aibă grijă ca lumea să nu cadă în mâinile răului. El trebuie să parcurgă un drum al maturității pentru a dobândii puterea absolută. Pe drum i se alătură o gașcă de prieteni care îi sunt alături și îl sprijină în momentul în care are nevoie.

Antagonistul serialului este Hao fratele geamăn al lui Yoh care dorește să îl acapereze pe regele spiritelor pentru a putea distruge lumea și pentru ca după aceasta să iși creeze propiul lui regat. Yoh alături de amicii săi reușește să îl invingă pe Yoh și câștigă competiția șamanilor.

Finalul desenului este unul deschis lăsând să se înțeleagă că va mai urma încă un sezon care din păcate încă nu a apărut și nu am speranța ca va mai apărea vreodată dar trecem peste.