Părinții autoritari

Mulți copii din această lume sunt presați de către părinții lor, și terorizați psihic si fizic, nelăsându-le prilejul să gândească liber și să se exprime liber. Părinții autoritari la rândul lor au avut parte de părinți care i-au crescut într-un mod autoritar.

Și eu mă pot număra printre acești copii mai mult sau mai puțin deoarece tatăl meu a fost destul de autoritar și dur față de mine. Trebuie să menționez că mama mea m-a părăsit când aveam 6-7 ani, plecând în Italia, iar de atunci nu am mai auzit nici un fel de veste de la ea. Poate și din această cauză tatăl meu a devenit mai dur și mai aspru față de mine și de sora mea.

Cu toată această atitudine a tatălui meu țin enorm de mult la el și aș face orice pentru el ca să știu că este bine. Violent față de mine nu pot să spun că a fost, în toată viața mea mi-a dat vreo 2 sau 3 palme mai zdravăne pe care le voi ține minte mereu. Acum pot spune că mă aflu în relații mai bune cu el cu toate că uneori tot mai are o atitudine impulsivă care mă deranjează dar pe care încerc să înțeleg și de care incerc să îl ajut să scape.

În concluzie pe de-o parte nu ar trebui să judecăm părinții mai autoritari pentru că ei doresc doar să își crească copii furmos, pentru a ajunge ceva în această viață dar pe de altă parte nici nu trebuie să exagereze cu această atitudine pentru că pot distruge personalitatea copilului lor.