Găzduire pentru jocuri

În zilele noastre există foarte multe servere de jocuri, fie că sunt de Gta San Andreas Multiplayer, sau de Counter Strike toate acestea se bazează pe un hosting de calitate.

Ce presupune hosting-ul? Putem construi un hosting chiar de la noi de acasă dar acest lucru ar presupune ca un calculator să fie pornit douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru ceea ce nu este tocmai convenabil, mai mult decât atât hosting-ul respectiv necesită și o conexiune la internet foarte bună. De aceea este de preferat să cumpărăm un host care ne va oferi condiții mai bune pentru serverul nostru.

Există mai multe tipuri de hosting, cum ar fi: shared web hosting, resseller web hosting, Virtual Private Server (VPS) dar și Hosting pe un server dedicat. În cazul în care doriți să hostați un site de exemplu care conține un magazin online este de preferat să alegeți shared web hosting, pentru că acest tip de site nu consumă chiar foarte multe resurse și nu va solicita serverul respectiv prea mult.

După momentul în care ați cumpărat un pachet de hosting de pe un anumit site nu mai rămâne decât să configurați serverul propriu-zis în funcție și de ce joc doriți să rulați pe serverul respectiv.

Trebuie să fiți atenți la host-ul pe care îl veți alege pentru că dacă acesta după o anumită perioadă de timp va deveni prea încărcat există posibilitatea ca acesta să se ardă și datele să fie pierdute, aici intervenind backup-ul care este strict necesar când vorbim de un server. Adică o copie de rezervă a datelor care se află pe serverul respectiv.

Așadar cam asta presupune găzduirea unui joc în mediul online în zilele noastre, de menționat este că prețul unui pachet de hosting pornește de undeva de pe la aproximativ de 3$ și poate ajunge 12$ pentru un server cu suport tehnic permanent.