Fotbalul românesc

Pentru că mă aflu în postura de mare fan al fotbalului am simțit că trebuie să îmi pun puțin cap la cap ideile și concepțiile despre naționala de fotbal a României.

Ceea ce se întâmplă în fotbalul și cu fotbalul românesc este din ce în ce mai dezamăgitor. Nu prea am mai reușit în ultima perioadă să avem cine știe ce rezultate în cele mai importante comeptiții și când spun ultima perioadă mă refer după mondialul din anul 1994.

Campionatul de fotbal românesc nu putem spune că se numără printre cele mai puternice din Europa, din păcate. La noi arbitrii încă mai pot trânti meciurile și pot aranja deci cine câștigă campionatul.

Cred că toată lumea știe cazul valiza când Gigi Becali a vrut să ofere bani echipe U Cluj pentru a o încurca pe Cfr, ceea ce s-a întâmplat a fost lamentabil, mai exact cum a fost privită problema. Eu nu consider că Gigi Becali ar fii oferit ”mită” mai degrabă a încercat să stimuleze jucătorii U Cluj-ului monetar. Până la urmă erau banii lui, dacă avea chef putea să le dea și foc dar la noi DNA-ul pe vremea aia nu prea avea de lucru din păcate.

Unul dintre oamenii care a încercat să redreseze cât de cât fotbalul a fost și este Gheorghe Hagi, care a investit foarte mulți bani în academia sa de fotbal de la Constanța. Cum era de așteptat rezultatele nu au întârziat să apară, acestă academie după aproximativ 2 ani a început să vândă jucători în România dar și în străinătate pe sume de peste un milion de euro.