Discriminarea

Discriminarea apare în aproape orice situație. De la jocurile pe care le jucăm când eram micuți, până în momentul când pașim cu adevărat în viață.

Vorbind despre discriminarea între elevi, aceasta mereu va fii prezentă atât între ei cât și din partea profesorilor care ajung să favorizeze anumiți studenți. Unii mereu se vor simți lăsați la o parte deoarece majoritatea iși formează câte un grup care se desparte de întregul colectiv, astfel creându-se câteva grupuri separate. Discriminarea se poate face în primul rând pe baza socială, etnie, religie, atât cât și prin situația materială.

În toată viața, atât la muncă, cât și în familie va exista uneori discriminare, și suferință pe urma ei. A favoriza este un lucru care nu trebuie practicat absolut deloc deoarece cu toții suntem egali, și ar trebui să avem drepturi egale și să fim respectați.

Dacă avem frați mereu vom fi defavorizați sau avantajati în funție de preferințele părinților și așa mai departe.

Acum vorbind despre discriminarea între sexe. Cu toate că se consideră faptul că femeiile au ajuns în prezent să aiba o oarecare egalitate cu bărbatul, această ipoteza e cu totul și cu totul una falsă. Majoritatea acelor drepturi ale femeilor ăn egalitate sunt doar cele juritice, dar respectul și tratamentul de care dau dovadă unii barbați față de ele, cam lasă de dorit. Până și astăzi femeile sunt supuse la vechea regula “ tu stai faci copii, ai grija de ei și de casa “. O regulă cam prea medievală după părerea mea.

Discriminarea ar trebui să fie inexistentă, dar din pacate , datorită unor oamenii cu creierul la picioare în loc de craniu, am ajuns în acest punct nul .