Copiii de la țară

De obicei copii care se integrează într-un colectiv și vin din mediul rural nu sunt priviți cu ochi buni de către ceilalți uneori fiind chiar discriminați și batjocoriți din cauza acestui lucru. Sunt catalogați drept ”țărani” cu toate că ei au mult mai mult respect și bun simț ca cei din mediul urban. Și de obicei tot acești copii ajung niște persoane adevărate în viață realizându-se frumos.

Și eu mă aflu cam în aceași poziție, locuind în județul Brașov mai exact într-o localitate situată cam la arpoximativ 16 kilometri de oraș. Zilnic fac naveta la școală dar după 8 ani de zile te cam obișnuiești pentru că nu prea ai încotro. De mult ori am fost jignit și catalogat în multe feluri pentru că vin de la țară dar am încercat pe cât posibil să nu bag în seamă toate aceste răutați despre care tatăl meu m-a avertizat că s-ar putea să apară. Singura care mi-a oferit încredere și mă facea să fiu mândru că vin din mediul rural a fost diriginta, in liceu, care mereu ne lăuda pe noi care eram din afara orașului în clasa mea fiind mai mulți elevi aflați în această situație.

Astfel pe oriunde aș ajunge niciodată, dar absolut niciodată nu îmi voi nega originile și voi fii mândru să spun de unde am plecat, dintr-o comună unde oamenii au tot două mâini și două picioare și în care apa curge tot de sus în jos, luând în calcul și faptul că toți în această lume suntem egali nefiind necesar să se facă astfel de catalogări.